I FDF møder børn og unge engagerede voksne, der har en holdning til livet. FDF bygger på et kristent livssyn og vi forsøger at formidle de kristne fortællinger og værdier på en måde, der er relevant for moderne børn, unge og voksne. Det er værdier som for eksempel tolerance, tilgivelse og næstekærlighed. Det er dog ikke et krav, at man tror på Gud, for at gå til FDF. Det er vigtigt for os, at der både er plads til tro og tvivl.
På længere sigt er FDF et godt afsæt for personlig udvikling. Vi oplever at mange FDFere har fået stærke sociale kompetencer i FDF, har lært at tænke ud af boksen og har sans for at vælge til og fra overfor de vigtige ting i livet. Det mener vi, er en god ballast at have med sig i voksenlivet.
Lederne i FDF er alle frivillige og ulønnede. Lederne gør alt for at møder, weekend ture osv. skal være det bedste for børn og unge, mange knokler flere dage om ugen og mange timer om året, men de gør det alle frivilligt! Landsforbundet har dog ansat en stab på ca. 12 sekretærer til at hjælpe kredse og distrikter med lokal lederuddannelsen samt videreudvikling af kredsenes arbejde og opstart af nye kredse. Hertil kommer en bysekretær og en friluftssekretær til at udvikle specielle områder af FDF-arbejdet.
Midt i København tæt på Rådhuspladsen ligger FDF Bycenter Rysensteen, der både er bycenter til udvikling af byarbejdet med bysekretæren i spidsen og lederuddannelsescenter for ledere fra hele landet.
FDF er ikke en del af den internationale spejderbevægelse, men samarbejder internationalt med kirkelige børne- og ungdomsorganisationer over hele verden gennem Te European Fellowship og World Conference.
Samtidig arbejder FDF med to-årige missionsprojekter med udveksling, oplysning og indsamlinger til hjælpe- og udviklingsprojekter i Den tredje Verden.